Elérhetőségek

Szombathely Asztalitenisz Kör

Cím: 9700 Szombathely,
Szent László király utca 6.
Telefon: +36-30/946-3274
E-mail: pingpong@t-online.hu


Hírek

Gergely Márk nemzetközi versenyen villantotta meg tehetségét

Gergely Márk nemzetközi versenyen villantotta meg tehetségét

24. elkalommal rendezte meg emlékversenyét a BVSC-Zugló asztalitenisz szakosztálya ifjú tehetségük, Molnár János tiszteletére. (Egy salgótarjáni versenyre tartva szenvedtek autóbalesetet 1995. február elején.) A 2000-es évek elejétől rendszeres résztvevői vagyunk a versenynek, több alkalommal is nyertek SZAK-Sportiskolás fiatalok a nemzetközi mezőnyben. (Vajda Attila 4-szer, Lendvai Gergely pedig egyszer állhatott fel a dobogó tetejére, és "tolhatták haza" a megnyert kerékpárjukat.

Idén 5 SZAK-Sportiskolás fiú állt asztalhoz és küzdött meg a rendkívül erős ellenfelekkel U11-es és U13-as korosztályban.

A legkiemelkedőbb eredményt a még csak 9 éves Gergely Márk érte el a két évvel idősebbek között, az U11-ben. Selejtező csoportjából 3 győzelemmel és 1 vereséggel jutott a főtáblára, a legjobb 32 közé, 2. helyen. Edzői már ekkor is nagyon elégedettek voltak  teljesítményével és a mutatott játékkal, hiszen a 2 év különbség nagyon sok ebben a korban. Márk óriási küzdelemben beverekedte magát a nyolcaddöntőbe, 3-2-re nyert egy ukrán ellenfelel szemben.. Az igazi meglepetés ezután következett, mert még a 8 közé is be tutott jutni, miután a 6. kiemelt szlovák ellenfelét is legyőzte 3-0-ra,  Parádés játéka és versenyzői adottságai végül az 5. helyet eredményezték, és ezzel a legjobb magyar versenyző lett ebben a korosztályban! Érmet és tisztelettdíjat is átvehetett eredményhirdetéskor.

Az U11-ben még Poór Balázs és Szarka Gábor indult. Balázsnak nagyon nehéz sorsolása volt, 2 győzelemmel és 2 vereséggel csak a 3. lett csoportjában és kiesett. Kár volt érte, hiszen "Bazsa" 2. a magyar ranglistán ebben a korosztályban. Gábor is 3. lett a selejtezők során, 1 győzelem és 2 vereség után.

A következő verseny napon a 3 kisújoncunk mellett még Horváth Gábor és Poór Patrik is asztalhoz állt az U13-as kategóriában. Az 5 fiúból ketten vették sikerrel a csoport küzdelmeket, mindketten 2. helyen verekedték fel magukat a 64-es főtáblára. Horváth Gábor hullámzó teljesítménnyel, kétszer is 0-2-ről fordítva jutott tovább, Poór Balázs pedig az előző napihoz képest a feljavult játékának köszönhette tovább lépését. 32 közé már egyikük sem tudott bekerülni, bár Horváth Gábornak kezében volt a lehetőség. 0-2-ről felállva már a döntő szettben is vezetett, ám a győzelemhez szükséges pici pluszt nem tudta hozzátenni.

Gergely Márk a "nagyok" között is kiválóan játszott, 3. lett csoportjában. Szarka Gábor 1 győzelemmel szintén a 3. helyen végzett. Poór Patrik "gonosz" sorsolása miatt a 4. ehyeln fejezte be a csoport küzdelmeket.
Vissza az előző oldalra!
Szombathely Asztalitenisz Kör - Magyar