Elérhetőségek

Szombathely Asztalitenisz Kör

Cím: 9700 Szombathely,
Dózsa Gy. u. 6.
Telefon: +36-30/946-3274
E-mail: pingpong@t-online.hu
Edzés helyszíne

Edzés helyszíne

"Aranyhíd" Nevelési-Oktatási Integrációs Központ tornaterme

Szombathely, Dózsa György u. 6.

 

 Hírek

Újonc Magyar Bajnokságon vettünk részt Mohácson

Újonc Magyar Bajnokságon vettünk részt Mohácson

Az év legrangosabb versenyét, az újonc Magyar Bajnokságot hagyományosan Mohácson rendezték, melyen ezúttal 4 SZAK-Sportiskolás versenyzőnk állt asztalhoz. Az OB nem csak a másfélszeres pontok miatt nagy létszámú és erős, hanem a határon túli magyarok indulása miatt is.

A legkisebb korcsoportban, az U11-ben Molnár Liza és Poór Balázs indulhatott. Mindketten 2. helyen jutottak a főtáblára, ami mindig nehéz sorsolást ígér a folytatásban. Molnár Lizának azonban a főtáblán sikerült legyőznie a 8 közé jutásért egy másik csoport győztesét. Polonyi Nóra (Szekszárd AC) ellen korábban még sosem tudott nyerni, ezúttal azonban szép játékkal, 3-0-s győzelmet aratott és ő lépett tovább.  A 2. helyen kiemelt Müller Evelint is alaposan megszorongatta a vége azonban 3-1-es vereség lett és az 5-8. helyen végzett. Poór Balázsnak nem sikerült 8 közé kerülnie, mert azonnal a 2. kiemelttel kellett játszania a főtáblán. Cseri Ádám (BVSC) 3-0-val ejtette ki őt.

Az U12-es korosztályban olyan sokan indultak, hogy csak csoport győztesként lehetett feljutni a főtáblára. Poór Patrik és Poór Balázs 2 győzelemmel és 1 vereséggel "csak" a 2. lett a selejtezőben. Horváth Gábornak sikerült egyedül bejutnia a 32 közé, amit el is vártunk tőle. A folytatásban könnyedén nyert a 16 közé jutásért, ám a sorsolással neki sem volt szerencséje. A nyolcaddöntőben a 2. helyen rangsorolt Köllő Ábel (Tiszaújváros) került az útjába. és annak ellenére, hogy nagyon szépen játszott és küzdött, 3-0-ra kikapott.

Értékes ranglistapontokkal térhetett haza Mohácsról a lenagyobb újonc korcsoportban, - az U13-ban - Molnár Liza és Horváth Gábor.  Nem okozott gondot nekik a selejtező csoportjuk megnyerése és a főtáblára jutás. 16 közé jutásért azonban mindketten nehéz ellenfelet kaptak és hiába játszottak kiválóan, kiestek. (12-12 pontot szereztek ezzel.)

A részletes eredmények itt találhatók:

http://moatsz.hu/index.php/eredmenyek/hazai-eredmenyek/3363-a-2018-evi-ujonc-es-serdulo-orszagos-bajnoksag-i-o-ranglistaverseny-eredmenyek
Vissza az előző oldalra!
Szombathely Asztalitenisz Kör - Magyar